sâmbătă, iunie 30, 2012

Shaorma



In Oradea exista o singura shaormerie (parere proprie) care face shaorma delicioasa si anume La Turcu ...pe centru, trebuie sa incercati ... in rest eu personal nu am gasit decat improvizatii proaste, greu de mancat ... de aceea mancam destul de rar acesta mancare, nu avem timp sa ajungem decat rar pe centru ... iar pregatirea ei acasa este un pic mai complicata, mult de lucru cu ea. Zilele trecute am fost pe centru si normal nu se putea sa trec pe langa La Turcu si sa nu comand macar o shaorma ... am fost ffff atenta la ce pune si cum ...si uite asa s-a nascut reteta mea de shaorma ...
 
   Ingrediente:
   - carne (pui,vita,oaie) 500g eu am folosit pui
   - 3 rosii medii
   - o ceapa mare rosie
   - jumate de varza mica
   - castraveti murati
   - 2 buc
   - cartofi -cam 500g
   - o salata verde
   - un ou
   - ulei
   - chimin macinat, piper, sare, boia iute, patrunjel verde, 2 catei de usturoi
   - o lingura de mustar
   - 2 linguri de smantana
   - un iart gras (un paharel)
   - Ketchup
   - ardei iuti (optional)
   - o punga de lipie
 
   Carnea se taie fasii lungi si subtiri, se amesteca condimentele (sare, piper, boia iute, chimin, patrunjel tocat marunt) si se face un mix ... se condimenteaza bine carnea cu mixul obtinut, se incinge intr-o tigaie un strop de ulei si se prajeste carnea bine amestecand continu. Intre timp se spala legumele, rosiile se taie rondele, ceapa felii subtiri, castravetii murati, varza si salata se taie fasii, cartofii se curata si se taie ca si pt cartof pai, se prajesc in ulei. Din galbenusul unui ou, mustar si ulei facem o maioneza, apoi adaugam 2 catei de usturoi pisat, smantana si iaurtul, se amesteca totul bine, se pune sare si piper. Cand toate ingredientele sunt pregatite,incepem sa asamblam Shaorma. Asezam fiecare ingredient pe o farfurie si le asezam una langa alta.

                                                                          

 Luam o lipie si incalzim usor in tigaie fff putin, sau in microunde, ungem lipia cu ketchup sau cu sos de tomate, eu am folosit sos de tomate, punem in mijloc pe lungime carne, apoi peste carne punem varza si salata verde, apoi rosii, ceapa, daca doriti ardei iute, castraveti murati si cartofii pai, la final stropim bine totul cu sosul facut.



Rupem o bucata mai mare de folie aluminiu si asezam lipia pe folie dupa care prindem capetele lipiei, si cu ajutorul folie rulam lipia si il strangem sa nu se desfaca.



 Se serveste cald!!


 Pofta Buna!!!

2 comentarii:

vero spunea...

Arata foarte bine,cred ca vin la tine pentru doua portii,pentru mn si fetita mea,ce zici ma primesti? te pup

Tunde spunea...

Vero, bineinteles ca te primesc, oricand ... numa sa anunti inainte sa vem shaorma ... ca mai nou nu prea mancam shaorma ...

 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template