joi, aprilie 07, 2011



Ingrediente:

- 2 cani jumate de faina alba sau integrala
- 2 lingurite praf de copt
- varf  de lingurita de sare
- o lingurita scortisoare  macinate
- o lingurita ghimbir macinate
- o lingurita cuisoare macinate
- jumate de cana unt sau margarina rama usor topit
- o cana de zahar brun
- 2 linguri de miere de albine
- un plic de zahar vanilat
- o lingurita de esenta de lamaie sau zeama de la jumatate de lamaie
- coaja rasa de la o portocala
- un ou

Untul sau margarina se amesteca cu zaharul si cu mierea de albine, se adauga oul si se amesteca bine, peste se adauga faina, praful de copt, sare, scortisoare, ghimbir, cuisoare, vanilia, esenta de lamaie sau sucul de lamaie, coaja de portocale. Se framanta bine bine si se pune intr-o caserola cu capac ... se pune la frigider o ora.
  Dupa o ora se scoate aluatul din frigider, se tapeteaza o tava cu hartie de copt, din aluat cu ajutorul mainilor se formeaza niste bilute care se aseaza pe tava la distanta mare una de cealalta pentru ca in cuptor la caldura aluatul se va extinde si va creste.

  Se pune la cuptorul preincalzit timp de 20 min (se urmareste pana capata o culoare usor maronie).                   
  Cand biscuitii sunt gata se pun intr-o tava pana se racesc, apoi le depozitam in cutii cu capac (de preferat sa nu fie din platic) pentru a nu se usca.



   Acesti biscuiti sunt un deliciu in special dimineata sau seara langa un pahar de lapte rece sau cald.
   Va garantez ca va avea un mare succes la toata familia dar in special la copii.



           Pofta buna!!!

Afișări ale paginii săptămâna trecută

Lista mea de bloguri

Popular Posts

Persoane interesate

Tunde's Blog . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates