luni, martie 28, 2011


   Este un desert usor, rapid de realizat si pe deasupra dietetic 100%. O reteta minunata pe care l-am vazut la o emisiune culinara de pe un post maghiar.

      Ingredinete:

- 4 portocale medii
- 500 g branza slaba de vaci
- 150g de fructoza
- coaja rasa de la o lamaie
- un paharel iaurt de 0% grasime
- jumate de lingurita rasa de scortisoare

    Portocalele le spalam bine bine ... si le stergem, le taiem in doua pe la mijloc, ca si cum le-ati pregati pt a le stoarce.

  Branza de vaci o punem intr-un vas, adaugam iaurtul, fructoza si coaja rasa de la o lamaie, cu ajutorul mixerului il mixam, sa nu va asteptati ca veti obtine o crema pt ca nu se poate, branza fiind slaba este sub forma de bulgarasi.

 Luam cate o jumatate de portocala si incepem cu grija sa il decojim fara sa rupem coaja  ... o  sa avem nevoie de coaja pt servire. Usor introducem degetul mare intre coaja si miez ...

apoi, usor fortam pana miezul se desprinde de coaja, cu cealalta mana apucam miezul si il tragem ... coaja o punem la o parte ...

miezul cu ajutorul unui cutit il taiem cubulete ...apoi adaugam peste branza. Cand am terminat de decojit fiecare potocala amestecam bine compozitia de branza cu miezul de portocale dupa care adaugam jumate de lingurita rasa de scortisoare, amestecam bine.

Cu compozitia obtinuta umplem cojile de portocale ... punem totul la frigider 30 min ca sa se amestece gusturile.

     Se serveste simplu sau cine nu tine regim cu frisca desupra eventual cu un toping de ciocolata sau chiar ciocolata amaruie topita.
      La noi a avut succes, este un desert pe cat de simplu atat de gustos, un desert ce este gata in numai 15 min.
                Portia Carlei l-am ornat cu inimioare!


Pofta buna!!!
     

Afișări ale paginii săptămâna trecută

Lista mea de bloguri

Popular Posts

Persoane interesate

Tunde's Blog . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates