duminică, octombrie 17, 2010



Ingrediente:

Pentru chiftelute:

- 300 g de naut boabe sau conserva
- 3 catei de usturoi
- un ou
- boia
- jumatate de ceapa
- patrunjel verde
- frunze de rozmarin
- 100 g seminte de susan
- sare, piper

Pentru sosul de iaurt cu castraveti murati.

- 200 g de iaurt
- frunze de marar verde
- 4 castraveti murati
- 2 linguri de ulei de masline

Boabele de naut daca sunt uscate se pune la inmuiat de seara pana dimineata in apa rece, dupa care le fierbem in apa cu sare bine pana devine moale, daca folosim conserva atunci le strecuram si le punem in robotul de bucatarie, adaugam usturoiul, ceapa, condimentele si oul,


mixam bine bine pana obtinem o pasta.

Intre timp pornim cuptorul, luam o tava il tapetam cu hartie de copt si il ungem cu ulei ... cu mainile umezite formam chiftelute, apoi le tavalim in seminte de susan



si le asezam in tava.


Le introducem in cuptor in jur de 15 min dupa care le scoatem si le intoarcem pe cealalta parte dupa care asezam tava in cuptor pentru inca 15 minute.

Iaurtul se pune intrun castonas se amesteca cu 2 linguri de ulei de masline, frunzele de marar si cu castravetii taiati cuburi.

Eu am servit chiftelutele cu sos de iaurt iar ca si garnitura am facut cus cus in modul bine cunoscut de toata lumea si salata de varza.





Pofta buna!!!

8 comentarii

Tunde,

vreau sa iti multumesc pentru ca datorita tie am aflat de Rina, de fetele de pe Oneden si pot sa iti spun ca ieri am terminat cela trei luni cu rezultate fabuloasa adica minus 16 kg. Asa ca iti multumesc mult de tot.

Ioana

REPLY

eu le prajesc si le fac cu naut crud lasat peste noapte la inmuiat in apa cu o lingurita de bacarbonat. adaug si un cartof dulce, putina scortisoara, putin piper, putin curcum pentru culoare si niste chilli.putin bicarbonat sa fie fragede si las aluatul in frigider cam o ora inainte sa il fac , se imbina gusturile mai bine.
poate iti dau idei :) oricum spor la bucatarit te descurci de minune :)

REPLY

Boscodina multumesc ...ideile tale sunt fff bune si bine venite ... o sa incerc ...
Multumesc pt aprecieri, intradevar fetita mea este unica pt mine si este viata mea ...
La bucatarie da ma descurc binisor dar nici pe de parte ca si tine, ai un blog minunat imi placemult ... se vede ca esti o profesionista ... am vrut si eu sa las un comment la tine dar nu pot ... te pup si te mai astept pe la mine

REPLY

Ioana draga sa stii ca ma bucur fff mult pt rezultatele tale, sunt sigura ca fetele de pe Oneden te-au ajutat sunt niste dragute stiu ... si pe mine m-au ajutat mult ... Ioana draga iti doresc numai bine si ai grija la mentinere ...

REPLY

esti foarte dulce Tunde, nu sunt nici pe departe profesionista in ale bucatariei,sunt doar pofticioasa, curioasa si am gramul ala de nebunie de a incerca, atat tot :)
o seara super faina si numai bine!
p.s. comentariile pe blogul meu au fost dezactivate, mi se urcase orgoliu in cap si incepuse sa isi dea ochii peste cap , am vrut sa vad daca supravietuieste si fara elogii zilnice, si s-a descurcat exemplar :)

REPLY

Ai observat? A venit Toamna, afara ,in blogosfera si mai ales in Dulcea Romanie.Si nu asa cu traista goala ci cu o noua provocare " nuci si usturoi" :)Te astept sa ni te alaturi :)

REPLY

Buna Tunde! eu nu mai vreau sa plec de pe blogu tau...am intrat siiii....chiar nu mai pot pleca...abia astept sa incerc retetele tale....incep cu...ardeii umpluti.am tras cu ochiu la majoritatea retetelor,adevaru e ca aproape toate mi-au facut si ele cu ochiu. Felicitari pentru blog si sper sa ai timp in continuare pt.a impartasii si altora retetele tale..Daniela F

REPLY

Multumesc Daniela ... din pacate stau prost cu timpul... dar asta se si vede ...imi revin eu promit ... inca o data multumesc pt aprecieri

REPLY

Afișări ale paginii săptămâna trecută

Lista mea de bloguri

Popular Posts

Persoane interesate

Tunde's Blog . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates