luni, iulie 12, 2010

Supa de fasole verde a la Tunde



De ce e a la Tunde ... pt ca il fac in asa fel in cat toti 3 sa il putem manca, Carlei nu ii place fasolea verde dar ii place fasolea boabe, mie imi place cu smantana iar sotului meu ii place cu morcovi ... asa am combinat si a iesit o supa delicioasa si ideala pt zilele caniculare pt ca se poate consuma si rece.

Ingrediente:

- fasole verde - 1 kg
- fasole boabe prospete ( cam 2 borcane mici )
- o rosie, un ardei
- 3 morcovi
- o radacina de patrunjel
- 250 g de smantana
- zeama de la jumate de lamaie
- patrunjel verde tocat
- tarhon





Legumele se curata si se spala bine, morcovii ii taiem cubulete, patrunjelul la fel, fasolea verde se rupe bucatele mai mici, intr-o oala mai mare punem la incins un pic de ulei de masline, cand uleiul s-a incins adaugam morcovii si patrunjelul ... lasam in jur de 10 min sa se caleasca invartind continu,


apoi adaugam rosia si ardeiul ... lasam sa se caleasca in jur de 2 min invartind mereu,


apoi adaugam fasolea boabe si fasolea verde ...


adaugam apa cat sa acopere adaugam sare sau delicat acoperim si lasam sa fiarba.


Cand legumele au fiert mai punem apa, smantana, zeama de lamaie si lasam sa fiarba, inainte sa stingem gustam daca e nevoie mai saram si adaugam tarhonul si patrujelul verde tocat marunt.

Se serveste cald sau rece cu multe frunze da patrunjel verde tocat marunt.



Pofta buna!!!

3 comentarii:

Elena Toma spunea...

Draga mea, mi-ai dat o idee, ca si mie imi plac si pastaile, dar si boabele. Numai ca n-o sa pun smantana! O saptamana minunata sa ai!

Tunde spunea...

ma bucur draga ... te pup

janet spunea...

Arata tare bine!Eu am avut ieri pastai,dar...fierte si trase la tigaie linga o pulpa de pui.
O zi buna!

 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template