joi, iulie 08, 2010

Paprikas de pui cu ciuperci si galuste cu branza de burduf



Este un preparat pe care o facea bunica mea destul de des in special cand era mama tanara ... pt mine este pentru prima data ca fac galuste de casa, parikas imi place sa fac in special din ciuperci si din cartofi mai rar din carne ... insa combinatia asta de parikas de pui cu galuste este bestiala ... cu smantana deasupra ffff bun ... cu mica precizare ... nu este un meniu pt cei care tin dieta ...

Ingrediente:

- un pui (aripile, pulpele si pieptul)
- o ceapa mare
- o rosie mare sau pulpa de rosii (eu am avut pulpa de rosii si am folosit cam 3 linguri )
- un ardei
- o lingura de boia rosu
- 400 g de ciuperci
- delicat
- piper
- o legatura de patrujel verde

Pentru galuste:
- 3 oua
- 500g de faina
- apa (nu pot sa zic cat, vedeti voi cand preparati cat apa necesita)
- sare o lingurita
- o lingura de ulei de masline
- patrunjel verde
- 200 g de branza de burduf

Puiul il spalam bine, il transam si eu personal am folosit aripile, pulpele si pieptul voi puteti folosi tot puiul daca va place ... am taiat carnea bucati mai mici ...


am taiat ceapa marunt ...se pune intr-o oala mai mare ulei la incins, se caleste ceapa,


se adauga bucatile de pui continuam sa amestecam pana calim putin si carnea,



adaugam ciupercile,



amestecam in continuare cateva minute, apoi adaugam boiaua


dupa care mai amestecam o data ca sa intindem boiaua bine, adaugam pulpa de rosii



si apoi apa cat sa acopere conpozitia din oala. Taiem si ardeiul felii il adaugam langa carne si fierbem sub capac pana ce carnea se inmoaie ...


cand carnea este gata adaugam jumate de legatura de patrunjel verde tocat marunt, piper si sare dupa gust, cine doreste poate sa pune un pic de faina ca sa ingroase compozitia, eu l-am lasat asa lichida.
Intre timp ce fierbe paprikasul pregatim galustele, punem intr-o oala mai mare apa la fiert, in care am adaugat sare si putin ulei. Intr-o oala punem 3 oua, faina, uleiul, sare si apa,



cu ajutorul unui tel omogenizam compozitia de galuste pana obtinem o pasta omogena fara cocoloase ... cand apa fierbe luam dispozitivul de facut galuste (daca nu aveti atunci cu o lingura formati galustele ca si pt supa ) il asezam pe marginea oalei, si adaugam compozitia de galuste treptat,


portionam galustele direct in apa clocotita si lasam sa fiarba.


Cand galustele au fiert le strecuram, le spalam cu apa rece si le asezam inapoi in oala, adaugam putin ulei si peste galuste punem branza de burduf si jumate de legatura de patrunjel verde tocat marunt, amestecam continu la foc mic pana se topeste branza si se intinde pe toata compozitia de galuste.



Se serveste paprikasul cu galustele rece sau cald oricum sunt bune, cu smantana este delicioasa si daca aveti si niste castraveti murati va fi perfect ...



Pofta buna!!!!

3 comentarii:

Goldielocks spunea...

bun si satios,tipic romanesc

Anonim spunea...

da tipic romanesc mai unguresc

Tunde spunea...

e tipic unguresc 100% !!! o reteta adorata de familia mea

 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template