Ciorba a la Tunde
Ingrediente:
- 1 kg de legume amestecate
morcovi, patrunjel radacina, gulie, telina, o rosie si jumate de ardei
- 500 g de piept de pui
- 250 g smantana
- un galbenus de ou
- o lamaie
- patrunjel verde, telina frunze, leustean, maghiran
Legumele se spala si se curata ... se taie dupa gustul fiecaruia ... eu deobicei arunc toate legumele in mixer si le tai ...
Rosia se taie in patru, ardeiul se taie in doua ... carnea se taie cuburi ...
totul se pune intr-o oala mare si se pune apa cat sa acopere continutul oalei ... se pune sare si se acopera cu capacul de la oala ... lasam ca totul sa fiarba la foc mic ...
Cand legumele si carnea au fiert mai punem apa (cat doriti sa obtineti supa)... si lasam sa fiarba ... intre timp smantana se amesteca cu galbenusul, lamaia stoarsa si verdeturile ... se pune un pic de apa ca sa diluam (sa nu se inbranzeasca in supa smantama) ...si cand supa clocoteste se ia oala de pe foc si se adauga amestecul de smantana si verdeturi ...se amesteca bine si se pune pe foc pana da din nou in clocot ...
Se serveste simplu sau cu ardei iute ...
Pofta buna!
P.S. Scuze pt claritatea pozelor ...