luni, octombrie 05, 2009

Papricas de ciuperci cu cartofi natur



Sambata am avut grill party de ziua bunicii ... asa ca eu am facut papricas la ceaun ... a iesit o delicatete ...

Ingrediente:

- 1 kg de ciuperci
- 2 cepe mijlocii
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de boia
- 150 ml suc de rosii
- 2 cuburi de legume (knor)
- piper, sare, rosmarin, busuioc - dupa gust



Pt cartofi - 5-6 cartofi mari

- o legatura de patrunjel

Se curata ciupercile de coaja, se spala bine si se taie felii,



ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt ... luam ceaunul (sau oala)punem 2 linguri de ulei si punem pe foc, cand uleiul este incins se pune ceapa si usturoiul tocat marunt ... si se caleste bine,



cand este gata se pune peste feliile de ciuperci ... se invarte de cateva ori,



dupa care adaugam boia, se amesteca bine



si cand ciupercile au scazut un pic din volum adaugam peste sucul de rosii si cuburile de legume ...



se pune capacul si se lasa sa fiarba bine... cand ciupercile s-au inmuiat se gusta si se condimenteaza dupa gustul fiecareia cu sare, piper, rozmarin si busuioc ... se fierbe inca 2 min si se ia de pe foc.


Se curata cartofii, se taie cuburi, se fierbe in apa cu sare ... cand este gata se arunca apa de pe cartofi, se pune 2 linguri de ulei de masline si patrunjelul verde tocat ... se amesteca bine.

Se serveste cald cartofii cu papricasul de ciuperci.



Este o masa delicioasa pt zilele de amidon (rinas 90) ... ingredientele de mai sus sunt pentru 2 persoana pt o masa de pranz si cina.

2 comentarii:

Nik26 spunea...

F. bine arata papricasul de ciuperci! :D

Tunde spunea...

multumesc Nik a fost fff gustoasa ....
pup

 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template