duminică, octombrie 18, 2009

Chiftelute de mazare cu chipsuri











Pentru zilele de amidon

Ingrediente:

Pentru chiftelute:

- un borcan de mazare
- o ceapa rosie
- 2 catei de usturoi
- legume fierte (obtional) eu am avut de ieri ramase
- boia dulce
- ghimbir macinat
- piper,
- coriandru uscat
- pasta de ardei iute
- patrunjel verde
- ulei de masline

Pt modelarea chiftelutelor avem nevoie de 2 linguri



Pentru chipsuri:

- 5-6 cartofi
- condimente: boia, ghimbir macinat, delicat, piper, ciumbru, rozmarin, curry
- ulei de masline



Incepem cu Chiftelutele de mazare:

Se desface conserva de mazare, se scurge si se aseaza in robotul de bucatarie, peste punem ceapa curatata si taiata in 4, usturoiul curatat, boia, ghimbirul, delicat, piper, pasta de ardei, coriandru, patrunjel, legumele fierte ...



punem capacul robotului de bucatarie si il pornim... lasam robotul in functiune pana obtinem o pasta groasa.



Intre timp aprindem cuptorul sa se incalzeasca, tapetam o tava mare cu hartie de copt, ungem hartia de copt cu ulei de masline ... luam cele doua linguri si incepem sa modelam chiftelutele ...cu o lingura luam din compozitia de mazare si o invartim de pe o lingura pe cealalta pana obtinem o forma ovala sau rotunda cum doriti ... asezam chiftelutele pe hartia de copt si le stropim cu ulei (eu am stropit chiftelutele cu ajutorul unui spray, se ia un recipient cu pompa se umple cu ulei si astfel putem sa imprastiem uleiul uniform peste tot fara sa folosim mult ulei)...



punem tava la cuptor .. timpul de coacere este de 30 min ..insa dupa 15 min se scoate tava si se intoarce pe cealalta parte chiftelutele




(recunosc ca intoarcerea chiftelutelor a fost o adevarata provocare ... fiind moi este un pic greu asa ca cu grija) ... punem tava inapoi inca 15 minute ...



Chipsurile:
Cartofii se spala si se curata,le taiem rondele subtiri ..


intre timp se porneste cuptorul (daca nu era pornit) ... pregatim un mix de legume din: delicat, piper, ghimbir, rozmarin, cimbru, boia si curry , le amestecam bine,



cartofii se pun intr-o oala se pune peste o lingura de ulei de masline si mixul de condimente ... cu ajutorul mainilor amestecam cartofii cu condimetele ... se ia o tava mare se tapeteaza cu hartie de copt si se unge cu ulei de masline. Se aseaza cartofii felii intr-un singur strat ... de preferat ar fi sa le coacem in reprize ca asa se face mai bine ...se stropesc cartofii cu ulei ...



se pune la cuptor circa 15 min ... dupa care scoatem tava si intoarcem cartofii pe cealalta parte ... punem tava din nou la cuptor inca 5-10 min.



 Salata:
rosii, ceapa, salata verde, castraveti murati, ulei de masline, cateva masline



Servire: O portie cuprinte 4 chiftelute de mazare, chipsuri si salata de rosii cu castraveti murati.


Idee: mazarea se poate inlocui cu linte, mazare uscata sau fasole boabe uscata

Un filmulet unde puteti vedea cum se formeaza exact aceste chiftelute ...


 Pentru cipsuri m-am inspirat de la Teo iar pt chiftelute m-am inspirata de la Stefania

1 comentarii:

Livia spunea...

Interesanta reteta ta de chiftelute!
La mine pe blog te asteapta un premiu, cand poti si ai timp te astept sa-l ridici!

 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template