vineri, octombrie 30, 2009







Aluat de clatite integrale:

- faina integrala 250 g si 50 g faina alba
- apa minerala
- 50 ml ulei
Pentru umplutura:
- 500g de ciuperci proaspete sau 2 borcane ciuperci din conserva
- o ceapa
- 2 catei de usturoi
- boia
- condiment pt gulas
- sare, piper
- frunze de rozmarin, cimbru,
- o lingurita de ghimbir macinat
- suc de rosii 400ml
- frunze de patrujel verde
- ulei de masline

Pt sos:
- o lingura de mustar
- frunze de patrunhel verde

Incepem cu aluatul:


Amestecam faina cu uleiul, adaugam apa minerala
dupa care punem aluatul la frigider 30 min.


Intre timp ne ocupam de umplutura.


Ceapa se curata si se taie marunt, se incinge un pic de ulei de masline, calim ceapa, adaugam apoi boia si jumate din pachetul de condiment pt gulas ... amestecam bine si adaugam ciupercile curatate si taiate felii, usturoiul pisat ... invartim vreo 2 min pana ciupercile capata o culoare rosie ... dupa care adaugam sucul de rosii ... sare (daca e nevoie), piper, rozmarin, cimbru, ghimbir si fierbem totul pana ciupercile se inmoaie ... atentie la sos, gulasul de ciuperci incercati sa il faceti mai lichida ...o sa avem levoie pt sos ...


cand gulas e gata ... cu o paletina scoatem ciupercile din sos si il punem intr-un bol,


cu blenderul de mana il tocam ...



nu fff tare un pic cat sa nu fie ciupercile intregi,apoi punem frunze de patrunjel verde tocat marunt.

Scoatem aluatul din frugider ... si incepem sa facem clatitele ... luam o tigaie, punem ulei o picatura si incingem ffff bine tigaia dupa care cu telul punem cate un pic in tigaie ... nu incercati sa faceti clatitele subtiri ca nu vor iesi ... nu avem ou in compozitie de aceea se vor rupe la intoarcere ... asa ca aluatul va fi un pic mai gros, lasam aluatul sa se faca fff bine pana marginile clatitei devin maronii ...


pana atunci nu incercati sa le intoarceti ca se vor rupe ... cand marginile sunt maronii il intoarcem cu o paletina ... si lasam din nou pana se coace bine si mijlocul ...


Cand am terminat cu clatitele incepem sa le umplem cu ciupercile ...


 

le rulam ca si clatitele obisnuite ...


nu incercati sa le rulati altfel ca nu va iesi ... eu am incercat ieri insa fara succes asa ca rulam obisnuit si le asezam pe o farfurie ...

Sosul:

Luam sosul strecurat ... punem o lingura mare de mustar si il fierbem inca un pic pana se ingroasa. Cand sosul e gata punem patrunjel verde tocat marunt.
Pofta buna!




La mine a avut un succes mare atat sotul cat si fetita au dorit mai mult ... din ingredientele de mai sus am obtinut 10 clatite umplute cu ciuperci.
Se serveste clatitele calde cu sos de gulas.


Afișări ale paginii săptămâna trecută

Lista mea de bloguri

Popular Posts

Persoane interesate

Tunde's Blog . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates