luni, mai 25, 2009

Pangasius pe pat de legume




Ingrediente:

- 500 g de file de pangasius (sau ce peste doriti, eu am facut reteta si cu somon si e super)
- 400 g de legume congelate (mix) dar se poate si proaspat

- ulei de masline
- o lamaie
- 150 g cascaval
- sare, piper
- maghiran si cimbru proaspat
- 2 linguri de unt

Cu vreo 2 ore inainte sa ne apucam de gatit luam fileul de pangasius si il punem la marinat ... intr-o tava punem 3 linguri de ulei de masline, sucul de la jumatate de lamaie, sare, piper, maghiran si cimbru proaspat tocat marunt ... asezam fileul de peste in sosul obtinut il frecam bine cu uleiul obtinut pe o parte si alta si il acoperim cu o folie ... il punem la frigider 2 ore.



Dupa 2 ore scoatem fileul de pangasius din frigider, (pornim cuptorul pt preincalzire) incingem intr-o tigaie ulei de floarea soarelui, punem fileul de peste si il prajim pe o parte si pe cealalta ...




in tava in care am marinat pestele asezam un strat de legume - impartim legumele in 2 ... (daca sunt congelate atunci direct congelate, daca sunt legume proaspete atunci trebuie fierte inainte)



peste stratul de legume punem fileul de peste


si peste peste un alt strat de legume, punem peste 2 linguri de unt ...



cascaval ras



si il punem la cuptor in jur de 30 min ...

Se serveste simplu cu legume sau cu acrituri.


Pofta buna!



P.S. comentariu pt concurs Olivo

produs finit 700 g ce are 1370 calorii ... o portie de 175 g are 340 calorii

1 comentarii:

Ana spunea...

buna,ai un premiu la mine pe blog,sper sa ti placa ,pupici :*

 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template