marți, aprilie 07, 2009

Sufleu de dovlecei




M-am inspirat de aici ... e nemaipomenita reta ei insa eu am facut niste modificari ...

Ingrediente:

- 3 dovlecei
- 200 ml frisca lichida
- 2-3 linguri faina de soia (sau faina alba)
- 2 oua intregi
- o jumatete de ruda de carnati
- o legatura de ceapa verde
- cateva frunze de busuioc proaspat
- cateva frunze de maghiran proaspat
- unt - cat sa ungem tava
- cascaval 250 g
- sare
- ghimbir macinat


Dovleceii se curata si se taie felii subtiri ... se pune la fiert in apa cu sare.


Cand s-a fiert dovleceii se pune la scurs si la racit intr-o sita ...


cand s-a racit se pune intr-un bol mai adanc si se paseaza,



se pune frisca lichida de gatit peste si se amesteca bine,


apoi adaugam faina, ouale,se amesteca bine,


apoi adaugam ceapa verde taiat rondele, frunzele de busuioc si maghiran tocat marunt se amesteca bine ...




se rade jumate din cascaval si se adauga la compozitia de dovlecei, carcatii se taie rondele si se pune in compozitie,


se patreaza cateva rondele de carnati pt decor, se pune sare si ghimbir dupa gust si se amesteca bine.
Se ia o tava termorezistenta se unge cu unt,


se pune compozitia obtinuta peste se pune cascavalul ramas si cateva rondele de carnati pt decor ...

se pune la cuptor 30 - 40 min.

Se serveste ca si garnitura sau simplu cu acrituri ...



Pofta mare!!!!

0 comentarii:

 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template