sâmbătă, aprilie 25, 2009

Oua umplute cu ceapa verde si cascaval



Voi ce faceti cu ouale de Pasti ramase? am zis ca fac oua umplute si pregatesc o reteta noua cu ingrediente noi


Ingrediente:

- oua rosii sau colorate ramase de Pasti vreo 10 - 15 (sau fierbeti 10- 15 oua)
- pateu de ficat 150 g
- cascaval - 100 g
- ceapa verde o legatura
- doua lingur de unt
- o legatura de marar verde
- legatura de patrunjel verde
- ulei de floarea soarelui pt maioneza
- smantana 200 g
- un ou crud
- o lingura de mustar

Ouale se decojesz si se taie in doua pe la mijloc in lung ... galbenusurile le scoatem si le punem intr-un vas ... albusurile se aseaza intr-o tava (in care va fi servita)...


Galbenusurile se amesteca cu untul, pateul de ficat, patrunjel verde si 50 g de cascaval ras.





Albusurile sunt umplute cu compozitia de galbenus cu pateu ...



Se prapara maioneza, dintr-un galbenus de ou, o lingura de mustar si ulei adaugat treptat. Cand am obtinut cantitatea de maioneza dorita punem peste smantana, cascavalul ramas si ceapa verde taiat rondele subtiri, mararul verde tocat marunt, sare si piper ...






se amesteca bine ...
aceast amestec obtinut din maioneza se toarna peste ouale umplute sau se pune cu o ajutorul unei linguri ... ornam cu frunze de patrunjel si marar



Se serveste ca si aperitiv cu acrituri sau simplu

Pofta buna!
 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template