luni, martie 02, 2009

Pui umplut cu legume si sos de vin




Ingrediente:

- 1 pui 1 kg (sau cat vreti voi)
- 2 buc de morcovi
- jumatate de telina
- 1 leg de patrunjel verde
- jumate de lamaie
- boia
- 400 ml vin alb sau rosu ce preferati
- 4 linguri de ulei de masline
- condiment pt pui
- sos de soia




Pt sosul de vin

- frisca lichida 100 ml
- smantana 50 ml


Puiul se spala si se curata de eventualele pene ramase, legumele se spala si se curata si se taie marunt ... daca aveti robot de bucatarie atunci puneti totul in robot si taiati marunt,



daca nu aveti robot de bucatarie taiati cat mai marunt legumele si patrunjelul verde ... legumele taiate se amesteca cu 2 ling de ulei de masline, sare, piper, boia, sucul de lamaie ...


cu aceata pasta de legume se umple puiul atat sub piele (pielea de pe piept) cat si in interior ...



pielea se coase sau se prinde cu ace ca sa ramana legumele intacte ...



dupa ce am terminat de umplut puiul se unge cu ulei de masline se pune condimentul de pui, se stropeste cu sos de soia in belsug.

In tava termorezistenta se pune vinul (400 ml) se aseaza puiul in tava cu vin


si se acopera cu folie de aluminiu se introduce la cuptor circa 40 min ... dupa 40 min se scoate folia si se mai lasa 40 min in cuptor ...



Cand puiul este gata vinul ramas in tava se scoate si se pune intr-o oala, intre timp se bate frisca de gatit cat sa prinda un pic de consistenta se adauga smantana, se mai bate si cu aceasta dupa care se adauga la vin, se fierbe ...



Puiul se serveste cu garnitura preferata ... si cu sos de vin...







Pofta buna

2 comentarii:

Margareta spunea...

ce sa mai zici la asa bunatati:) va sarut

Margareta spunea...

un Martie plin cu flori si pupici dulci la toata casa:)

 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template