Piept de pui cu spanac la cuptor
- piept de pui 2 buc (intregi)
- spanac (500 g)
- 3 catei de usturoi
- frisca de gatit 100 ml
- smantana 150 g
- ciuperci intregi jumate de cutie
- pasta de rosii sau pulpa de rosii in conserva
- ulei de masline
- 3 oua
- condimente pt pui
- sare, piper
Incepem cu spanacul ... se caleste usturoiul in 2 linguri de ulei de masline, se adauga spanacul si putina apa ... se lasa sa dezghete, dupa ce s-a dezghetat se pune frisca de gatit si se lasa la fiert, cand fierbe se adauga sare, piper si se pune la o parte.
Pieptul de pui se spala si se bate ca si pt snitel, se condimenteaza cu condiment pt pui si se frige pe ambele parti.
|
peste se pune feliile de carne prajita si peste smantana,
apoi peste carne se pune si restul spanacului
apoi peste toata compozitia se pune pasta de rosii (eu amestecat inainte pasta de rosii cu o lingura de ulei de masline si putin condiment pt pizza), se orneaza cu ciuperci intregi ... se pune la cuptor 25 min dupa care se scoate tava si se pune ouale batute peste ...
|
se mai pune la cuptor 10 min pana se face si oul.
Se serveste simplu sau cu acrituri.
Pofta buna!