miercuri, martie 18, 2009

Oua umplute cu ciuperci si sos aromat



Ingrediente:

- 10 buc de oua intregi pt fiert
- 1 ou pt maioneza
- un tub de pateu de ficat fara conservanti
- ciuperci 250 g
- o lingura de unt
- o legatura de patrunjel
- o legatura de ceapa verde
- coaja de la o lamaie
- zeama de la o jumatate de lamaie
- smantama de soia (sau smantana normala)200 ml
- ulei de floarea soarelui
- o lingura de mustar
- sare si piper dupa gust



Se pun ouale la fiert, cand sunt gata fierte se racesc si se curata coaja ... se pregateste tava in care va fi servit ouale umplute ... se i-a fiecare ou in parte si se taie in jumatate ... se scoate galbenusul si se pune la o parte intr-o oala ...


ouale taiate se pun in tava si se pune la o parte deocamdata.


Peste galbenusurile fierte se pune tubul de pateu, o lingura de unt si se amesteca bine cu mixerul,




se pune apoi ciupercile,


jumate din legatura de patrunjel verde tocat si se amesteca totul cu o lingura de lemn.




Cu aceasta pasta rezultata se umple fiecare ou in parte ...



apoi pregatim sosul.
Un galbenus de ou se amesteca cu o lingura de mustar, apoi cu ajutorul mixerului incepem sa facem maioneza adaugand treptat ulei de floarea soarelui, cand suntem aproape gata se pune si albusul (daca doriti, eu il pun ca devine mai pufoasa)mai punem un pic de ulei si amestecam bine, in maioneza punem 200 ml smantana de soia, legatura de ceapa verde taiata rondele, patrunjelul verde ramas tocat, zeama de la jumate de lamaie, sare, piper, se amesteca bine cu lingura de lemn,



se pune coaja rasa de la o lamaie si se amesteca din nou.

Sosul obtinut



se toarna peste ouale umplute ...



Se serveste ca si aperitiv sau simplu cu acrituri.

Sfatul meu ar fi ca inainte sa il serviti lasati ouala la figider ... acoperiti tava cu o folie de aluminiu sau folie de plastic si puneti la frigider minim o ora ca sa aibe timp sa se amestece aromele ...
Pofta buna!
 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template