marți, februarie 17, 2009



Ieri din nou m-a chinuit talentul ... mai ales ca nu am vrut ca ciupercile proaspete primite sa se strice ... si am zis ce se intampla daca pun ciupercile in umplutura de sarmale ... pot sa va zic ca idea a fost buna si gustul delicios ...


Ingrediente:

- 250g piept de pui
- o punga de soia granule
- 300 g ciuperci proaspete
- varza acra marunta si o capatana medie in jur de 1 kg
- o ceapa mai mare
- o lingura de boia
- suc de tomate sau pasta de tomate
- marar si patrunjel verde
- sare, piper



Pieptul de pui se macina impreuna cu carnea,


soia se pune la inmuiat in apa cu delicat 20 min, ciupercile se spala si se curata se taie fasii subtiri sau cuburi mai mici. Cand soia s-a inmuiat se stoarce bine de apa, se amesteca intr-o oala cu carnea si ciupercile, boia, sare, piper dupa gust.



Varza se spala bine sub jet de apa rece, se umplu frunzele de varza cu amestecul de carne si ciuperci. Intr-o oala mai mare pe fund se aseaza varza acra marunta se pun sarmalele deasupra si peste sarmale mai punem un strat de varza marunta. Se pune sucul de rosii, mararul si patrunjelul (cine are marar uscat e fffff bun cat mai mult chiar si pe fundul oalei pus).



Se pune apa cat sa acopere continutul vasului si pune la fiert pe foc mic ... cand varza se inmoaie se ia de pe foc.




Se serveste cald cu smantana.

1 comentarii:

bune sarmele:) am papat mai demult cu legume..sa sti ca au fost chiar super bune... al meu husband totusi le prefera pe cele clasice:D
va pup

REPLY

Afișări ale paginii săptămâna trecută

Lista mea de bloguri

Popular Posts

Persoane interesate

Tunde's Blog . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates