vineri, decembrie 12, 2008

Gulii umplute (Atkins)

Ingrediente:

- 6 gulii mari sau 8 gulii mici
- carne tocata 300 g
- soia granule o punga
- faina de soia cam o lingura
- o ceapa
- smantana 200g
- patrunjel verde - o legatura
- sare, piper
- un pic de unt



Ingrediente:
Soia granule se pune la inmuiat 20 min in apa cu delicat, guliile se curata si se scobeste mijlocul, soia granule se stoarce bine de apa si se amesteca cu carnea si cu ceapa tocata marunt, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, patrunjel. Se aprinde cuptorul pt al incalzi.

Se umple guliile scobite cu compozitia de carne, se ia tava si se unge cu unt ...


daca aveti o tava de teracota e ideala,

dupa ce am uns tava cu unt asezam miezul de la gulii in tava


peste se pune guliile umplute si apa cat sa acopere miezul

se pune capacul la tava sau daca nu aveti capac se pune o folie si se pune la cuptor 40 - 60 min in functie cum fierbe. Dupa ce guliile sunt moi se scoate din cuptor si se aseaza doar guliile umplute intr-o oala sau in ce doriti sa il depozitati la frigider,



miezul se aseaza in blender, se adauga o lingura de faina de soia, smantana si patrunjelul. Se mixeaza bine pana obtinem o pasta fina, pasta se va turna peste guliile umplute.



Se serveste cald cu acrituri.



Pofta Buna!
 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template