marți, octombrie 28, 2008

Ingrediente:

- 5 kg ardei kapia (gogosari ce vreti voi)
- 1 kg de morcovi + patrunjel (in total un kg luat amestecat)
- 3 kg rosii proaspete sau suc de tomate facut acasa 1 l
- sare dupa gust
- salicil cam o lingura la tot amestecul.

- ardeii se spala, se curata de cotor si de seminte ... se taie feliute,
- rosii se spala, se da prin masina speciala de pasat rosii.
- morcovii si patrunjelul se spala, se curata si se taie felii
Ardeii taiati felii impreuna cu morcovii si patrunjelul se toaca cu robotul de bucatarie sau cu masina de tocat carne si se pune intr-o oala mare in care urmeaza sa fie fiarta, peste se toarna sucul de rosii, se adauga sare si apoi se pune la fiert pe araz.




Se fierbe pana scade la jumatate si devine o pasta mai groasa, se pune salicilul la final se amesteca bine si se pune in borcane. Aceste borcane se pun in paturi si se lasa asa 2 zile sa se raceasca.




Se poate folosi aceasta compozitie la:

- tocanite
- ciorbe
- rantas
- papricas
- gulas
- un colorant extraordinar pt orice


P.S. sfatul meu este ca borcanele pe care le folositi sa nu fie mari, si dupa ce deschideti un borcan cu aceasta pasta de ardei sa il tineti la frigider ... fiind suta la suta natural se strica la caldura.

1 comentarii:

abia astept sa vina toamna, sa prepar minunatia asta!meultumesc mult.super blog!

REPLY

Afișări ale paginii săptămâna trecută

Lista mea de bloguri

Popular Posts

Persoane interesate

Tunde's Blog . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates